fbpx

Чому американські компанії такі привабливі для бізнесу?

Час читання: 4 хвилини

У нашому блозі ми часто підіймали теми компаній в США. Вже говорили про вибір організаційно-правової форми компанії, про вибір кращого штату для реєстрації компанії та особливості оподаткування компаній в США.

Сьогодні в невеликому матеріалі ми знайдемо відповідь на питання: чому ж так привабливі компанії в США для бізнесу?

Згідно з рейтингом The World Bank «Країни по легкості ведення бізнесу», США зайняли 6 місце в 2020 році. А це означає, що США все-таки є чим привернути підприємців.

Чим же так цікава ця країна, що кожен 3-й успішний бізнесмен хоче вийти на американський ринок? Високі технології, репутація, продумана законодавча база – і це ще не весь список сприятливих чинників для розвитку бізнесу в США.

Давайте розберемо, що важливо для підприємця при відкритті бізнесу.

1. Легкість відкриття компанії

У США відкрити компанію можна і без особистої присутності. Дану процедуру можуть виконати без Вас.

Ось тільки для відкриття корпоративного рахунку найчастіше потрібна присутність. Як ми прекрасно знаємо – отримати візу в США не так просто, а з приходом COVID це стало ще важче. Часто на момент реєстрації компанії багато наших клієнтів не мають візи, щоб відкрити банківський рахунок самостійно. І ми вирішили Вам у цьому допомогти.

Тепер ми можемо відкривати банківські рахунки через свого корпоративного секретаря, що набагато спрощує цю процедуру і робить американський ринок ще ближче до Вас. Крім того, доступні варіанти дистанційного відкриття рахунку в банках США – звертайтеся до наших експертів за подробицями (форма для замовлення консультації внизу сторінки).

2. Законодавство

США побудували зрозумілу законодавчу базу в галузі корпоративного права.

Нагадаємо, що законодавство США базується на прецеденті, а це означає, що ми маємо усталені практики, доступне для розуміння законодавство і передбачуване регулювання.

Наприклад, якщо реєструвати корпорацію в Делавері, ви керуєтеся Delaware General Corporation Law, якому вже більше 100 років, що додає впевненості власникам бізнесу.

3. Платоспроможність і купівельний потенціал

Для того, щоб ваш бізнес розвивався, і ви отримували прибуток – ваші послуги і товари повинні купуватися і користуватиметься попитом. США має один з найбільших добробутів в усьому світі, а це означає, що суспільство є платоспроможним. Також, населення США має високу трудову етику, що за підсумком призвело до високорозвиненого підприємництва.

Згідно з даними міжнародної страхової компанії COFACE, зростання глобальної економіки США за підсумками 2021 року становитиме 5,6%. Це країна, яка після карантинних обмежень ще з минулого літа відновлюється швидше, ніж очікувало більшість фінансових аналітиків.

Прогнози COFACE обіцяють зростання економіки США в 2021 р незважаючи на глобальний спад, пов’язаний з пандемією COVID

4. Податки

Американська податкова система є дуже гнучкою, але в той же час і суворою. За несвоєчасну сплату податків компанія піддається штрафним санкціям.

Вибираючи штат для реєстрації компанії, Ви ознайомлюється з податковою системою даного штату і вибираєте, де найвигідніші умови для ведення бізнесу.

Нагадаємо, що США має трирівневу систему оподаткування: Федеральні податки, податки на рівні штатів, а також локальні податки. Ми рекомендуємо реєструвати компанію в одному з таких штатів, як Делавер, Флорида або Вайомінг. Вони є найбільш привабливими для основної частини підприємців для відкриття бізнесу.

Чому?

  • Ставка податку з прибутку в цих штатах або відсутня взагалі (Вайомінг), або нижче, ніж в інших.
  • Флорида, наприклад, є одним з найпопулярніших штатів для іноземних підприємців через легкість відкриття і обслуговування компанії.
  • Дані штати мають сильну правову базу (Делавер) щодо захисту інтересів засновників/акціонерів. Даний штат особливо актуальний для власників корпорацій.

5. Конфіденційність

Багато власників бізнесу не хочуть розкривати інформацію про свій бізнес в рідній країні, по ряду причин. США є ідеальною країною для цього. США не бере участь в автоматичному обміні фінансовими даними з іншими країнами, вона працює за своєю індивідуально створеною системою FATCA.

Фактично, податковим органам вашої країни буде дуже важко дізнатися про вашу діяльність в США. Згодом це може змінитися, але в даний момент реалії показують саме таку картину.

На закінчення

Це основні важливі пункти для власників бізнесу при реєстрації компанії за кордоном. І як описано вище, США є чим привернути підприємців для відкриття і розвитку свого бізнесу.

Якщо Ви прочитали цю інформацію і замислились про відкриття бізнесу в США – ми з радістю Вам допоможемо. Адже ми володіємо необхідним досвідом, який допоможе вивести Ваш бізнес на новий міжнародний рівень. Наша команда потурбується про безпеку Вашого бізнесу і запропонує найбільш правильні і вигідні варіанти.

корисні матеріали в нашому блозі

Як зареєструвати патент на винахід у Китаї

У Китайській Народній Республіці (КНР) підбили «патентні» підсумки 2023 року, згідно з якими кількість виданих охоронних документів на винаходи в країні збільшилася на 15,4%. Таким чином, під кінець 2023-го в Китаї налічувалося 4991 млн чинних охоронних документів. Інтерес до отримання патенту на винахід у КНР зберігається як у жителів країни, так і серед іноземних громадян. […]

читати далі
Related на Amazon. Розблокування пов’язаних Seller Account

На Amazon налічується понад 310 мільйонів активних облікових записів. Це не дивно з огляду на те, які широкі можливості платформа надає для ритейлерів по всьому світу. Крім того, безліч продавців об’єднують свої зусилля для спільного просування товарів на платформі, і при цій кооперації створюють усередині даних тригери для зв’язування своїх акаунтів. Хоча самі собою тригери […]

читати далі
Що таке DBA в LLC? Коли та як додати у власну компанію?

Що означає DBA? Під поняттям Doing Business As (DBA) мається на увазі будь-яке найменування компанії, яке відрізняється від її юридично зареєстрованої назви. Воно часто використовується підприємцями, які ведуть діяльність у кількох напрямках, але бажають обмежитися реєстрацією однієї Limited liability company (LLC).  У цьому матеріалі ми порівняємо переваги та недоліки відкриття окремої компанії та додавання імені […]

читати далі