fbpx

Візи США для підприємців: з ВНП і без, для стартапів і не тільки

Час читання: 16 хвилин

На додаток до нашого циклу матеріалів по реєстрації компаній в СШАвибору типу компаніїогляду податкової системи і т.п., вирішили випустити матеріал, присвячений бізнес візам до США для підприємців. Розглянемо питання віз для стартапів, інвесторів, з видом на проживання і тимчасових віз.

Відразу обмовимося, що цей матеріал жодним чином не замінює юридичну консультацію і фахівець з візового супроводу може розповісти набагато більше нюансів і підібрати для вас краще візове рішення. Ми лише даємо базову інформацію, яка є актуальною на момент написання матеріалу, тобто на червень 2021 року.

Ставлення до еміграції в США: зараз і за часів Трампа

Почнімо зі статистичних даних. За даними Національного бюро економічних досліджень (National Bureau of Economic Research), іммігранти зараз відкривають 25% нових підприємств в США. У більш розвинених штатах, таких як Каліфорнія і Нью-Йорк, процентне співвідношення ще вище.

Свіжіше дослідження, яке було проведене у вересні 2020 року, доводить, що коли справа доходить до підприємництва в Америці, «іммігранти здаються більш заповзятливими, ніж місцеві жителі, і їх фірми створюють набагато більше робочих місць”. Підприємства, засновані іммігрантами, створюють в Америці на 42% більше робочих місць, ніж підприємства, створені американськими підприємцями.

Іноземні громадяни складають більшість студентів, які навчаються за програмами STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) для випускників, в тому числі близько 80% студентів очних відділень на факультетах електротехніки та інформатики.

Приблизно половина компаній зі списку Fortune 500 була заснована емігрантами або дітьми емігрантів. І ось лише кілька прикладів: UOMA Beauty, заснована 2 роки тому уродженкою Нігерії Шерон Чутер, успішно протистоїть корпораціям-мільярдерам, таким як L’Oreal, Kylie Cosmetics, Sephora, Maybelline. Бірманська і китайська сім’я Чернг в 1980-х створили мережу ресторанів Panda Express і сьогодні це понад 2200 фастфуд-ресторанів з більш ніж 39 000 робочих місць. А став би Google компанією, який ми сьогодні її знаємо, без вихідця з Росії – Сергія Бріна?

Під час президентства Дональда Трампа імміграція активно засуджувалася Білим Домом і визнавалася такою, що шкодить США, у зв’язку з чим були введені ряд обмежень за певними типами віз.

З огляду на все це, США повинні з розпростертими руками зустрічати будь-якого, хто заявляється про готовність почати там свій бізнес або відкрити новий стартап. Але на ділі все не так. Зовсім не так.

За часів Дональда Трампа імміграція активно засуджувалася Білим Домом і визнавалася такою, що шкодить США. Як докази шкоди міграції для економіки підтягувалися навіть дослідження Гарвардських професорів економіки (т.зв. “дослідження про підйомник Маріель” Джорджа Борхаса), які зараз визнаються недостатньо обґрунтованими або навіть спірними.

Показники відхилення петицій роботодавців за візами H-1B (ми про них сьогодні поговоримо) різко зросли за перші три роки роботи адміністрації Трампа. У квітні 2020 президент Трамп розпорядився призупинити в’їзд іммігрантів, за візами з видом на проживання (ВНП). Це було зроблено нібито для «захисту американців, які й без того перебувають у несприятливих умовах загрози безробіття та жорсткої конкуренції за дефіцитні робочі місця» під час економічного спаду, викликаного Covid-19.

Далі більше: 8 жовтня 2020 Міністерство праці (DOL) і Міністерство внутрішньої безпеки (DHS) видали правила, які ускладнили отримання дозволу H-1B. В цілому політика Дональда Трампа добре описується одним з його гасел – “Купуй в американців, наймай американців”

З приходом в Білий Дім Байдена почалася “імміграційна відлига”. 24 лютого 2021 президент Байден видав прокламацію, яка скасовує паузу президента Трампа щодо в’їзду багатьох легальних іммігрантів в Сполучені Штати. Частина обмежень по візі H-1B були нівельовані, але приймати заявки за новими правилами почнуть, швидше за все, вже у 2022 році.

Крім того, очікується імміграційна реформа, яка точно торкнеться візи H-1B, а також деяких інших типів віз. Тому рекомендуємо, після прочитання цього матеріалу, дізнатися актуальну інформацію стосовно віз, які вас цікавлять, на сайтах офіційних органів США.

Візи постійного резидента і неімміграційні візи

Як правило, мігрантам, які бажають розпочати бізнес в США, доступні два типи віз. Один тип веде до ВНП ( «грін-карта»), а інший вважається «неімміграційної» візою (дозвіл на відвідування, навчання або роботу).

Віза постійного жителя або «імміграційна віза» призначена для того, щоб дозволити людині жити та працювати в США на невизначений термін.

Неімміграційна віза не дає можливості стати постійним жителем США. Такий тип віз найчастіше використовуються для осіб, які перебувають в США за тимчасовими причинами, таким як:

  • Туризм
  • Бізнес
  • Тимчасова робота
  • Навчання
  • Лікування

Щоб продовжити роботу/бізнес в США після закінчення терміну дії тимчасової візи, вам необхідно її постійно продовжувати. У різних віз різні терміни дії та правила їх продовження. Крім того, імміграційні візи мають обмеження на те, хто може приїхати з вами в країну і чи мають вони право працювати в США. Приклади неімміграційних віз – O-1, E-2 і H1-B, які ми детально обговоримо нижче.

Ще одна проблема з неімміграційними візами для підприємців полягає в тому, що їх термін дії залежить від успішності вашого бізнесу. За умов неімміграційної візи ви повинні повернутися у свою рідну країну, якщо ваш бізнес збанкрутує або ви вирішите, що більше не хочете ним займатися.

Таким чином, хоча неімміграційні візи, як правило, отримати легше, ніж візи на постійне проживання, вони не кращий варіант для підприємців, які хочуть залишатися в США на тривалий термін.

Візи з посвідкою на постійне проживання, навпаки, дозволяють отримати грін-карту, тому ви можете постійно проживати та працювати в США. Ці підприємницькі візи – гарний варіант для людей, які хочуть поселитися в США на тривалий термін. Приклади віз на постійне проживання включають EB-1 і EB-5 (їх ми теж сьогодні розберемо).

Якщо ви не перебуваєте в шлюбі з громадянином США, то в цьому випадку можете подати заяву на отримання сімейної грін-карти, вам потрібно буде подати заяву на отримання індивідуальної візи або візи за місцем роботи для відкриття бізнесу в США.

Ще важливо розуміти, що відповідно до чинного імміграційного законодавства не існує таких понять, як офіційна «стартап-віза в США» або «підприємницька віза в США». Підприємцям необхідно працювати в рамках чинної імміграційної системи, яку ми зараз і розберемо.

У паспорті відразу проставляються обидві візи B-1 і B-2, розрізняються вони лише метою, перші – діловий візит, другі – туристичний. За візою B-1 ви можете придивитися до країни, відвідати бізнес-конференцію або зустрітися з клієнтом в США, але працювати в країні – ні.

Віза B-1

Почнемо з найпростішої візи – B-1, яка ідеальна для підприємців, що придивляються до США, як до країни для свого майбутнього бізнесу. B-1 дозволяє підприємцям відвідати США в комерційних цілях, але з жорсткими обмеженнями.

B-1 підходить тим, хто вже має бізнес у своїй країні та хоче відкрити офіс в США (на час тимчасового візиту) або отримати фінансування. Вона дозволяє фізичній особі брати участь у комерційній діяльності в США на термін до 6 місяців (може продовжуватися).

Про яку саме комерційну діяльність йде мова:

  • консультація з діловими партнерами
  • зустріч з інвесторами
  • переговори за контрактом
  • співбесіду з потенційними співробітниками
  • участь у науковій, освітній, професійній або ділової конференції

Наприклад, у вас є IT-компанія в Україні. Використовуючи візу В-1 ви можете прилетіти в США, щоб зустрітися з замовником і обговорити деталі проекту, а потім повернутися в Україну і працювати над проектом вже у себе на батьківщині. Важливо: ви не можете працювати в США за цією ж візою.

На візовій співбесіді дуже важливо довести, що ваше перебування в США тимчасове, а ви маєте намір повернутися у свою країну (наприклад, вже купили зворотний квиток) і у вас для цього достатньо коштів. Під час перебування в США ви не можете отримувати оплату від джерел в цій країні. Ні в якому разі на співбесіді не варто згадувати, що ви плануєте відкрити бізнес у США.

Додатковим плюсом при отриманні візи В-1 може бути лист від роботодавця/клієнта в США з поясненням того, що ви будете робити для нього під час поїздки в США (пам’ятаєте про вимогу фінансування поза межами США). При відвідуванні виставки/конференції бажано підтвердити свою реєстрацію як учасника.

Віза B-1 також не дозволяє дітям або подружжю отримувати утриманську візу, і кожен з членів вашої сім’ї повинен буде подати заяву на отримання власної візи B-2 (туристична віза).

Стандартний час обробки заявки: від пари днів до декількох місяців, в залежності від часу очікування в місцевому консульстві.

Віза F-1 OPT

F-1 OPT є студентською візою, але ми коротко розповімо і про неї й ось чому: вона дозволяє студентам, які навчаються за візою F-1, працювати в США протягом 1 року під час навчального року або після закінчення навчання (лише за спеціальністю).

OPT розшифровується як Optional Practical Training (додаткове практичне навчання) і це гарна можливість для випускника створити свій стартап в США. Якщо ви отримуєте ступінь STEM (Science, technology, engineering, and mathematics), ваш дозвіл на роботу може бути продовжено ще на 2 роки (так що ви можете залишатися по цій візі в цілому до 3 років).

Щорічно в США за цією візою залишається понад 100 000 випускників. Адміністрація Трампа намагалася обмежити кількість виданих віз F-1 OPT, але обмеження торкнулися в основному китайських студентів.

Два важливих моменти з візами F-1 OPT:

  1. Посадова особа школи має рекомендувати вам участь в програмі OPT
  2. Учасники програми OPT можуть подати заяву на отримання грін-карти і якщо ви не студент з Індії або Китаю, то шанси залишитися в США у вас досить хороші. Важливо подати таку заявку як можна раніше.

Час обробки заяви для отримання візи F-1 OPT – 3-4 місяці.

Попри те, що F-1 OPT є студентською візою, вона цілком придатна для відкриття стартапу за напрямком, пов’язаним з одержуваної спеціальністю.

“Студент з візою F-1 OPT може почати свій бізнес і працювати не за наймом. Студент повинен бути в змозі довести, що він/вона має належні ліцензії на ведення бізнесу та активно займається бізнесом, пов’язаним з програмою навчання студента”.

Візи для підприємців з екстраординарними здібностями

Цікаве визначення, чи не так? Цей тип віз називають ще “візами Ейнштейна” або “візами рок-зірок”. Часто ця підприємницька віза видається особам з національною популярністю, таким як лауреати Нобелівської та Пулітцерівської премій, голлівудські актори та музиканти, які отримали Ґреммі. Серед відомих власників таких віз – колишня перша леді Меланія Трамп, британський журналіст Пірс Морган і підприємець Джош Баклі.

Візи цієї серії розповсюджуються тільки на наступні сфери діяльності:

  • Освіта
  • Наука
  • Бізнес
  • Спорт
  • Мистецтво
  • Кіно- або телеіндустрія

Якщо повернутися до нашої теми та говорити суто про бізнес, то …

Підприємці, що домоглися великих успіхів в рідних країнах або мають дуже перспективну бізнес-ідею, можуть подати заяву на отримання візи екстраординарних здібностей. Щоб отримати схвалення на видачу візи для видатних здібностей, ви повинні довести уряду США, що у вас особливий талант в бізнесі або в конкретній галузі.

Цікаво, що немає формального набору правил, щоб визначити, чи вважається бізнесмен екстраординарним, а це значить, що є деяка можливість для маневру. Якщо у вас є досвід, підтримка і ви належите до числа фахівців вищого рівня, то такий тип віз – цілком життєздатний варіант.

Такі підприємницькі візи США можуть підійти власникам бізнесу, які дуже добре відомі або отримали будь-яку престижну нагороду. Або якщо високопоставлені інвестори вкладають гроші у ваш бізнес, то ви можете претендувати на отримання візи для екстраординарних здібностей.

Всього є 2 види таких віз: EB-1 і O-1. O-1 – це неімміграційна віза, яка надає тимчасовий статус. Віза EB-1 дає статус постійного жителя, має вищу кваліфікаційну планку та отримати її набагато складніше.

Віза O-1A

O-1A це варіант візи O-1 для осіб з видатними здібностями в науці, освіті, бізнесі або спорті (за винятком мистецтва, кіно або телеіндустрії, для них застосовується тип O-1B).

Для отримання візи O-1A вам потрібно буде продемонструвати екстраординарні здібності, довівши наявність ділових нагород чи премій, опублікованих статей або книг (краще в США), визнання з боку засобів масової інформації й т.д.

Важливо: процес подачі на візу O-1A починає ваш роботодавець з США або агент США з подачі від вашого імені Форми I-129 (Петиції для неімміграційного працівника).

Спочатку віза видається на 3 роки з можливістю нескінченного продовження. Ви можете залишатися в США поки ви ведете бізнес. Але якщо ваш бізнес зазнає невдачі або ви вирішите використовувати інші можливості (поза сферою ваших “видатних здібностей”), вам доведеться покинути територію США.

Час обробки заяви на візу О-1А всього 15-90 днів і це одна з найбільш гнучких категорій віз. Єдиним недоліком є ​​те, що вона не пропонує дозволу на роботу для вашої другої половини. Ваша сім’я повинна буде подаватися на візу O-3 (віза для осіб, які є подружжям або дітьми власників віз O-1 і O-2).

Віза EB-1

Отримання візи EB-1 – непросте завдання. Крім демонстрації видатних здібностей в бізнесі, вам потрібно відповідати принаймні 3 з необхідних критеріїв бальної системи USCIS (U.S. Citizenship and Immigration Services). Ось тільки деякі з них:

  • Фірма вищого рівня, така як Khosla Ventures або Andreessen Horowitz, інвестувала або погодилася інвестувати гроші у вашу компанію.
  • Вас прийняли у відомий інкубатор стартапів, наприклад, Y Combinator або Techstars
  • Про ваш бізнес писало провідне американське або міжнародне бізнес-видання
  • Вас запрошували в ролі спікера на великі галузеві заходи або конференції
  • Докази того, що ваш бізнес вже оцінюється в мільйон або мільярд доларів
  • Ви отримали престижну бізнес-премію або грант для малого бізнесу в США або за кордоном
  • Вашому бізнесу належать цінні авторські права або патент.

Як вам список? Так, отримати візу EB-1 дійсно непросто, але ж недарма вони мають перевагу перед іншими типами віз, за ​​винятком “грін-карт” для сімей. Але якщо ваша компанія є лідером галузі або у вас є винятковий досвід ведення бізнесу, то це може стати можливістю отримання дозволу на постійне місце проживання в США.

Час обробки заявки на цю візу – 15-180 днів, додатково знадобиться 6 місяців на оформлення “грін-карти”. З цією грін-картою ви можете подати заяву на отримання громадянства через 5 років. Пропозиція від роботодавця для цього типу візи не потрібно.

Якщо ваша заява на візу (Петиція I-140) буде схвалена, ваш чоловік (дружина) і діти у віці до 21 року, які не перебувають у шлюбі, можуть мати право подати заяву на в’їзд до Сполучених Штатів за імміграційним статусом E-14 або E-15 відповідно (аналог 10-річної “грін-карти” з правом на роботу в США).

Віза H-1B

Цей тип віз часто не включають в список віз для підприємців, тому що вона більш популярна, серед тих, хто хоче просто працювати в США (не займаючись власним бізнесом). Але ця неімміграційна віза, популярна у сфері високих технологій та інших спеціалізованих галузях. Для її отримання зазвичай потрібно спонсор-роботодавець, але власники малого бізнесу можуть спонсорувати себе самі за певних умов.

Якщо у вас стартап без залучення зовнішнього фінансування і під контролем одного засновника – ви не зможете використовувати цю візу. Якщо ж засновник може бути звільнений через раду директорів (що також означає наявність у нього фінансування) тоді він може подати заявку на H-1B. Ще ця віза популярна серед іноземних студентів, які звертаються за її отриманням, щоб продовжити своє перебування в Сполучених Штатах.

Віза спочатку видається на 3 роки та для її отримання важливо відповідати вимогам до мінімальної заробітної плати за вказаною спеціальністю, а також мати диплом (бакалавра або магістра) за спеціальністю, яка безпосередньо пов’язана з роботою, для якої вас наймають. Надалі віза може бути продовжена ще на 3 роки.

На відміну від інших віз, H-1B – це візова лотерея, в якій у магістрів шанс виграти вище, ніж у бакалаврів. Заявку подає роботодавець від імені фізичної особи, яку він наймає і зробити він це повинен протягом “лотерейного вікна” – початок квітня. Обробка заявок триватиме всього кілька днів і якщо ви виграєте – приступити до роботи в США зможете приблизно у жовтні того ж року.

Шанси виграти? До реформ Трампа вони були на рівні 50%, після – стали ще меншими. Навіть якщо ви виграєте лотерею H-1B, ваша заява все одно може бути відхилена. Кількість відмов майже подвоїлася за останні роки. Як ми писали на початку статті, в США очікується імміграційна реформа, яка точно торкнеться правила проведення лотерей і кваліфікаційних вимог до візи H-1B, тому стежте за новинами з США.

Меланія Трамп – друга “перша леді США” іноземного походження і перша “перша леді”, яка народилася в комуністичній країні. Вона народилася на території колишньої Югославії (зараз це територія Словенії). Громадянкою США вона стала по одній з віз для людей з екстраординарними здібностями у сфері кіно і телеіндустрії.

Віза L-1A

Візи L-1A часто називають ще візами внутрішніх переказів (Intracompany Transferees), тому що вони дозволяють компаніям за межами США переводити співробітника у відділення компанії на території США.

Зазвичай L-1A використовують великі транснаціональні корпорації для переведення ключових співробітників в США (в материнські або дочірні компанії, офіси, філії). Але їх також можуть використовувати малі підприємства, в тому числі ті, які відкривають свої перші відділення в США.

Щоб претендувати на отримання візи L-1A, необхідно показати, що заявник працював в компанії за межами США протягом не менше одного року на керівній, управлінської або спеціалізованій посаді, і що він буде працювати у відділенні компанії в США також в області управлінських, керівних або спеціалізованих знань.

Для нових підприємств в США первісна віза буде обмежуватися терміном дії в 1 рік, але після закінчення цього терміну може бути продовжена. Для компаній “зі стажем” початковий термін може відразу становити 3 роки та продовжуватися теж на трирічний період.

Час обробки заявки на візу L-1A – від 15 до 180 днів.

Як бути якщо у вас ще немає офісу в США? Ви можете виконати цю вимогу, відкривши його самостійно, однак ви повинні довести, що у вас є кошти та інфраструктура для його обслуговування.

Чим цікавий цей вид візи? Тим, що її можна перетворити в “грін-карт”. Відкриваєте компанію в США і займаєте в ній керівну посаду, через рік переїжджаєте в США по візі L-1A. Після того, як дочірнє підприємство успішно відпрацює рік в США – компанія може спонсорувати вас для отримання грін-карти EB-1C (це віза для постійного перебування керівника компанії в США).

Інвестиційні візи в США

Якщо з екстраординарними здібностями в бізнесі не склалося, а інші варіанти віз з тієї чи іншої причини не підходять – можна скористатися інвестиційною візою (інвесторської або візою інвестора, як їх ще називають).

Інвестиційні візи дозволяють в’їжджати в США в обмін на вкладення грошей в бізнес (бізнес може бути вашим власним) і створення робочих місць в США. На щастя, ваші вкладення не обов’язково повинні надходити з ваших власних заощаджень. Гроші можуть бути отримані у вигляді бізнес-кредиту при дотриманні наступних вимог:

  • Бізнес-кредит забезпечений особистими активами інвестора, що знаходяться на території США
  • Ви повинні бути основним позичальником і підписати особисту гарантію по кредиту.

Для інвестиційної візи є два варіанти в залежності від того, скільки грошей ви готові інвестувати та громадянином якої країни ви є.

Віза E-2

Щоб мати право на отримання візи E-2, ваша рідна країна повинна мати договір інвестора з США. Нині існує близько 80 таких країн, з країн СНД у списку є Україна, Молдова, Грузія, Казахстан і країни Балтії.

Для візи E-2 (візи «договірного інвестора») фактично, немає конкретної мінімальної суми інвестицій. Однак експерти сходяться на думці, що отримати схвалення з сумою менше ніж 100 000 доларів складно, оскільки метою видачі візи є створення робочих місць в США.

Для отримання ви повинні довести, що:

  • Основною метою ваших інвестицій є запуск або розвиток бізнесу в США
  • Ви готові прийняти ризик втрати капіталу
  • Інвестиції принесуть достатній дохід, що в компанії, крім вас могли працювати ще 2 людини (мінімум)
  • Контрольний пакет акцій компанії належить вам або призначеному вами співробітникові (мова про не менше 50% підприємства і/або доступ до операційного контролю).

Крім того, дуже важливо чітко вказати джерело вашого інвестиційного капіталу. Посольство перевіряє де інвестор отримав суму для інвестицій: дохід від підприємницької діяльності, зазначені в податковій декларації роялті/дивіденди/гудвіл і т.д.

А тепер важлива деталь: віза E-2 неімміграційна. Вона не передбачає подвійних намірів. Це означає, що прямого шляху до громадянства немає, і ви будете вказані як не іммігрант. Займатися будь-яким іншим бізнесом, не пов’язаним із зазначеним у заяві, ви теж не можете.

Спочатку віза E-2 видається на термін від 2 до 5 років і може нескінченно продовжуватися, поки ваш бізнес є життєздатним. Час обробки заявки: 15-90 днів, але у зв’язку з новими реаліями COVID-пандемії можливі затримки.

Ще одна особливість: якщо ви перебуваєте у шлюбі, то ваш чоловік/дружина теж отримують статус E-2. Тому відразу вирішіть хто саме з вас буде прив’язаний до бізнесу, вказаному у заяві, а хто може займатися іншою справою.

Після приходу в Білий Дім Джозефа Байдена в США активно заговорили про неминучу імміграційну реформу. Вона точно торкнеться візи H-1B, але чи зачепить інші типи віз “для підприємців” – поки невідомо. Давайте стежити за новинами з США.

Віза EB-5

Якщо ви можете інвестувати набагато більше ніж 100 000 і плануєте перебратися в США на ВНП, то варто вибирати візу EB-5. Вона призначена для осіб, які готові інвестувати мінімум 1,8 мільйона доларів в комерційне підприємство США, створити 10 робочих місць з повною зайнятістю на термін не менше 2 років.

Якщо підприємство перебуває в сільській місцевості або у місцевості з високим рівнем безробіття (т.зв. цільові області зайнятості, TEA), то мінімальна сума інвестицій знижується до 900 000 доларів.

На відміну від E-2 у цій візи немає обмежень по країні, її правила однаково діють для заявників з усіх країн. І, до речі, до листопада 2019 року розміри необхідних інвестицій були істотно менше – лише 1 млн доларів та 500 000, але були підняті з урахуванням інфляції.

Разом із заявою на візу ви повинні будете надати:

  • документацію, яка включає угоду про бізнес-позику
  • інвестиційну угоду
  • бізнес-план
  • копії оголошень про вакансії

Віза видається безстроково, передбачає ВНП, а ось час обробки заявки досить значний: 1-1.5 року.

Підіб’ємо підсумки

Ми розглянули 8 варіантів віз для стартапів і підприємців, трохи нижче всі вони (для зручності) зведені в одну таблицю.

За рамками матеріалу залишилися деякі типи віз, наприклад, варіація L-1B (віза для переведення до США не керівного персоналу) або E-1 (інвестиційна віза для країн, які ведуть значну торгівлю з США). Але ми вважаємо такі варіанти менш значущими для підприємців з України.

Тип візиМожливість ВНПКороткий опис
B-1ніТимчасовий бізнес-візит в США, без права працювати в країні
F-1 OPTніДля іноземних студентів зі статусом F-1, можливість створити стартап під час або після завершення навчання
O-1AніДля осіб з видатними здібностями в науці, бізнесі, освіті або спорті
EB-1такТе ж що і для O-1A, але з більш жорсткими критеріями бальної оцінки заявника від USCIS
H-1BніПред’являються вимоги до освіти та рівня заробітної плати. Заяви беруть участь в лотереї.
L-1AніВіза для переведення керівного персоналу в американське відділення закордонної компанії.  
E-2ніІнвестиційна віза для громадян країн, які мають договір із США та готових інвестувати в бізнес в США від 100 000 до мільйона доларів.
EB-5такІнвестиційна віза з ВНП для готових інвестувати від 900 000 до 1.8 мільйона доларів і гарантувати створення в США не менше 10 робочих місць на 2 роки

У кожної з “підприємницьких” віз в США є свої нюанси: вимоги до документів, обмеження для діяльності в США, список можливих супроводжуючих вас осіб (якщо ви їдете з родиною) і т.п. Щоб у всьому цьому розібратися рекомендуємо звернутися до імміграційних юристів.

Плюси консультацій з міграційними юристами очевидні:

  • Економія часу (в середньому від 4 до 8 тижнів);
  • Юрист підкаже які типи віз або пільг вам доступні, і допоможе скласти заяву з першого разу;
  • Підготує вас до співбесіди в консульстві в країні вашого проживання або в USCIS всередині США
  • Допоможе уникнути помилок, які можуть призвести до заборони на в’їзд в США або депортації та заборони на повторний в’їзд

Візовий супровід та візові консультації не належать до сфери діяльності нашої компанії, але ми будемо відстежувати тему ділової імміграції та по можливості доповнювати цей матеріал. Але якщо вам потрібна реєстрації компанії в СШАреєстрації ТМ в США або патентний пошук в США – звертайтеся, з радістю проконсультуємо і допоможемо розібратися у всіх тонкощах цих процесів.

корисні матеріали в нашому блозі

Як зареєструвати патент на винахід у Китаї

У Китайській Народній Республіці (КНР) підбили «патентні» підсумки 2023 року, згідно з якими кількість виданих охоронних документів на винаходи в країні збільшилася на 15,4%. Таким чином, під кінець 2023-го в Китаї налічувалося 4991 млн чинних охоронних документів. Інтерес до отримання патенту на винахід у КНР зберігається як у жителів країни, так і серед іноземних громадян. […]

читати далі
Related на Amazon. Розблокування пов’язаних Seller Account

На Amazon налічується понад 310 мільйонів активних облікових записів. Це не дивно з огляду на те, які широкі можливості платформа надає для ритейлерів по всьому світу. Крім того, безліч продавців об’єднують свої зусилля для спільного просування товарів на платформі, і при цій кооперації створюють усередині даних тригери для зв’язування своїх акаунтів. Хоча самі собою тригери […]

читати далі
Що таке DBA в LLC? Коли та як додати у власну компанію?

Що означає DBA? Під поняттям Doing Business As (DBA) мається на увазі будь-яке найменування компанії, яке відрізняється від її юридично зареєстрованої назви. Воно часто використовується підприємцями, які ведуть діяльність у кількох напрямках, але бажають обмежитися реєстрацією однієї Limited liability company (LLC).  У цьому матеріалі ми порівняємо переваги та недоліки відкриття окремої компанії та додавання імені […]

читати далі