fbpx

Payoneer відновила нормальну роботу: який вплив мало банкрутство Wirecard AG на платіжну систему?

Час читання: 6 хвилин

26 червня власники карт Payoneer зіткнулися із загальною проблемою – неможливістю виведення, переказу і переведення в готівку коштів платіжної системи.

Поряд з цим, мережі заповнила ще одна новина – Wirecard збанкрутував.

Заплутавшись в потоці новинного “сміття” і не розібравшись до кінця в ситуації, люди об’єднали два цих факти, вирішивши, що їх кошти знаходилися не на балансі Payoneer, а на рахунках збанкрутілого Wirecard.

Вважаємо своїм обов’язком, допомогти нашим клієнтам та іншим читачам розібратися в ситуації, яка склалася.

Що за компанія Wirecard AG?

Wirecard – глобальна компанія, заснована в 1999 році і працює на всіх континентах світу з 2017 року.

Список дочірніх компаній Wirecard охоплює понад десятка країн по всьому світу

25 червня, правління Wirecard AG подала заяву про відкриття провадження у справі про неспроможність Wirecard AG в компетентний районний суд Мюнхена (Amtsgericht München).

Так як організація має дочірні компанії, сумнівною стала і їх фінансова спроможність.

26.06 В FCA (Financial Conduct Authority – фінансовий регулятор Великобританії) було прийнято рішення провести аудит WCSL (Wirecard Card Solutions Ltd), щоб уникнути відтоку коштів до Wirecard AG.

На час перевірки, управління фінансовими операціями Великобританії заморозило діяльність Wirecard Card Solutions Limited. Аудит припав на вихідні, з п’ятниці 26.06 до понеділка 30.06, і вже 30.06 надання платіжних послуг було запущено.

Підіб’ємо проміжний підсумок – банкрутом оголошено Wirecard AG, з недостачею в 1,9 млрд євро. Дочірні компанії продовжують колишню діяльність.

Яким чином це пов’язано з платіжною системою Payoneer?

Payoneer співпрацював з обома компаніями, але зверніть увагу, в якому форматі:

Wirecard AG – надавала виключно реквізити європейських банківських рахунків для Payoneer.

WCSL – емітент передплачених карток Mastercard Payoneer.

Чому 26 червня одні користувачі Payoneer змогли вивести гроші, а інші ні?

Коли всі масово кинулися виводити кошти зі своїх рахунків, були вихідні і банки не впоралися з навантаженням.

Чому одні клієнти могли здійснювати операції всередині Payoneer і робити онлайн-покупки, а інші ні?

Якщо ви помітили, то в акаунті кожен користувач бачить кілька балансів – “Баланс по карті” і просто “Баланс”. Для першого існує ліміт в 10 000 $ – вони зберігаються на захищених акаунтах WCSL, і коли робота Wirecard Card була заморожена, ними не можна було скористатися.

У Payoneer акаунті потрібно відрізняти загальний баланс на рахунку і баланс на карті.

Але, у тих користувачів, у яких кошти перевищували ліміт, в 10 000 $ відповідно, – все що понад зберігалося на “Баланс”, всередині системи Payoneer, і ними можна було користуватися, за винятком переведення в готівку, тепер уже зрозуміло чому.

Як справи з Payoneer сьогодні?

У період з 30.6 по 2.07 користувачі платіжної системи, в межах свого карткового ліміту могли перевести кошти в готівку або зробити онлайн покупку, за винятком переказу між акаунтами Payoneer. На цей період, платіжна система зняла фіксовану комісію зі своїх клієнтів при знятті коштів.

Коштами, які перевищуюсть ліміт на “Балансі”, можна було користуватися без обмежень. Також за допомогою карти Payoneer можна було оплатити рекламний кабінет Amazon.

З 2.07 клієнти можуть вже повноцінно користуватися послугами платіжної системи, переводити кошти з карт на свій банківський рахунок, здійснювати платежі та управляти валютами (можливість зняття грошей у банкоматах та касах вже відкрита).

Тимчасово всі надходження на рахунки клієнтів фіксуються лише на “Балансі”, незабаром стане доступним зарахування грошей на карти. Payoneer вводить сервіси поетапно і повідомляє про зміни за допомогою електронної пошти, тому обов’язково слідкуйте за оновленнями.

З 2 липня 2020 клієнти Payonner можуть знову повноцінно використовувати весь потенціал платіжної системи, включаючи зняття коштів з карт в банкоматах.

Що слід зробити власникам акаунтів на європейському Amazon?

Зараз ваші акаунти прив’язані до старих рахунків, що випускаються Wirecard AG, і вони як і раніше працюють, незважаючи на банкрутство організації. Але незабаром Payoneer надасть нові рахунки своїм користувачам (від Citibank, Ireland), і їх потрібно буде замінити в обліковому записі.

Відповідно до політики Amazon, при заміні рахунку на новий, потрібно вказати і старий рахунок, щоб маркетплейс міг упевнитися, що це не злом аккаунту. Тому, ми рекомендуємо всім заскрінить свої поточні номери рахунків, щоб уникнути проблем з блокуванням облікового запису.

А якщо вам знадобитися в цьому допомогу – звертайтеся до нас.

Замість висновку: як виглядає якісна робота керівництва компанії

Дивлячись на ситуацію, що склалася, хочеться віддати належне керівництву компанії Payoneer. Незважаючи на те, що все відбулося напередодні вихідних, як бачите, в середу (02.07.2020) платіжна система вже змогла надати своїм клієнтам належний рівень обслуговування.

Керен Леві, СОО, Payoneer: “Ми тут для того, щоб обслуговувати вас, і робимо серйозні інвестиції для того, щоб виконати цю обіцянку і не допустити впливу будь-яких зовнішніх факторів знову. Ми ще раз дякуємо вам за вашу постійну підтримку! “

Всім надійних партнерів!

корисні матеріали в нашому блозі

Як зареєструвати патент на винахід у Китаї

У Китайській Народній Республіці (КНР) підбили «патентні» підсумки 2023 року, згідно з якими кількість виданих охоронних документів на винаходи в країні збільшилася на 15,4%. Таким чином, під кінець 2023-го в Китаї налічувалося 4991 млн чинних охоронних документів. Інтерес до отримання патенту на винахід у КНР зберігається як у жителів країни, так і серед іноземних громадян. […]

читати далі
Related на Amazon. Розблокування пов’язаних Seller Account

На Amazon налічується понад 310 мільйонів активних облікових записів. Це не дивно з огляду на те, які широкі можливості платформа надає для ритейлерів по всьому світу. Крім того, безліч продавців об’єднують свої зусилля для спільного просування товарів на платформі, і при цій кооперації створюють усередині даних тригери для зв’язування своїх акаунтів. Хоча самі собою тригери […]

читати далі
Що таке DBA в LLC? Коли та як додати у власну компанію?

Що означає DBA? Під поняттям Doing Business As (DBA) мається на увазі будь-яке найменування компанії, яке відрізняється від її юридично зареєстрованої назви. Воно часто використовується підприємцями, які ведуть діяльність у кількох напрямках, але бажають обмежитися реєстрацією однієї Limited liability company (LLC).  У цьому матеріалі ми порівняємо переваги та недоліки відкриття окремої компанії та додавання імені […]

читати далі