fbpx

Форма BE-12 Survey Forms for 2022

Час читання: 4 хвилини

Подібно до Олімпійських ігор, які проводяться кожні чотири роки, кожні п’ять років Бюро економічного аналізу США (BEA) вимагає від усіх американських юридичних осіб, що перебувають у іноземній власності (неважливо, це Single Member LLC чи корпорація), заповнити і подати форму BE-12.

Що ж таке BE-12? 

Це обов’язкове опитування у формі звіту, яке проводить Бюро економічного аналізу (BEA) для збору даних про прямі іноземні інвестиції в США. Це опитування є обов’язковим для подання незалежно від того, чи отримала компанія повідомлення від BEA. 

Економічні дані, зібрані BEA в опитуванні BE-12, використовуються урядом США, підприємствами та громадськістю. Цей звіт використовується при створенні ключових статистичних даних, зокрема під час прорахунку валового внутрішнього продукту США та підрахуванні показників зовнішньої торгівлі. Лідери державних підприємств, політики та дослідники використовують інформацію, щоб приймати обґрунтовані рішення щодо найму та інвестування, а також аналізувати вплив прямих інвестицій на податки, заробітну плату та робочі місця. 

Важливим фактором є те, що Федеральний закон захищає конфіденційність даних, які повідомляють компанії в BEA. У ньому зазначено, що дані опитування можуть використовуватися виключно для статистичних та аналітичних цілей. BEA забороняється надавати іншим агенціям доступ до даних для податкових чи регуляторних цілей.

Хто має подати? 

Усі юридичні особи США, в яких іноземний власник (фізична чи юридична особа), прямо чи опосередковано володіє чи контролює компанію на 10 або більше %, повинні подати звіт в BEA. Підготовка і подання даного звіту є обов’язковим, і за неподання чи ненадання точних даних може бути застосовано цивільне покарання у вигляді накладення штрафів. 

Яка інформація відображається в формі? 

До форми ви маєте внести інформацію про власника компанії та фінансові показники компанії, серед яких: річний оборот компанії, прибуток компанії, загальні активи компанії, зобов’язання компанії на дату підготовки форми, займи і таке інше. 

Коли необхідно подати?

Цей звіт можна подати як офлайн, так і онлайн:

1. Подача форм оффлайн – до 31 травня 2023 р.

2. Подача форм онлайн – до 30 червня 2023 р. для звітів, поданих через eFile.

Важливо, що кінцевий термін подання – 30 червня 2023 року. 

Платники податків зобов’язані надати податкову інформацію за попередній рік. Наприклад, платники податків, які подають цього року, повідомлятимуть інформацію за 2022 фінансовий рік, включаючи структуру власності та детальні фінансові та операційні дані.  

Усі організації, які відповідають вимогам щодо звітності, повинні надати дані під час подачі звіту, незалежно від того, зв’язалися з ними BEA чи ні. Але якщо вас сповістили про необхідність подання, але ви не відповідаєте вимогам щодо подання, наведеним вище, вам потрібно заповнити та подати окрему претензію BE-12 про неподання (Claim for not filing). 

Звіт BE-12 потрібен для кожного комерційного підприємства в США, в якому іноземна фізична чи юридична особа володіє або контролює (прямо чи опосередковано) долю в 10 відсотків або більше на кінець фінансового року підприємства, що завершився в 2022 календарному році. Існує обмежена кількість винятків, які можуть застосовуватися до певних комерційні підприємства США, проте це рідкісні виключення, які, скоріше за все, не будуть застосовані до вашої ситуації.

Як зрозуміти, що мені потрібно подавати форму BE-12? 

Для того щоб визначити необхідність подавати форму, дайте 2 так на наступні питання: 

  • компанія зареєстрована до 1 січня 2023 року? 
  • частка володіння компанією 10% і більше?

Ви підпадаєте під критерії? – тоді час розпочати співпрацю з бухгалтерами, щоб зібрати інформацію, яка буде використана для відповіді на опитування BE-12 та встигнути до крайнього терміну подання –  30 червня 2023 року. 

Штрафні санкції

Покарання за неподання є серйозним і являє собою штраф до 25 000 доларів США за кожен факт неподання. 

Висновок

Якщо ви не впевнені, чи відповідаєте ви вимогам щодо подання, або не впевнені, яку саме версію форми BE-12 подавати, зв’яжіться з нами для отримання додаткової інформації та допомоги в подачі форми!

корисні матеріали в нашому блозі

Як зареєструвати патент на винахід у Китаї

У Китайській Народній Республіці (КНР) підбили «патентні» підсумки 2023 року, згідно з якими кількість виданих охоронних документів на винаходи в країні збільшилася на 15,4%. Таким чином, під кінець 2023-го в Китаї налічувалося 4991 млн чинних охоронних документів. Інтерес до отримання патенту на винахід у КНР зберігається як у жителів країни, так і серед іноземних громадян. […]

читати далі
Related на Amazon. Розблокування пов’язаних Seller Account

На Amazon налічується понад 310 мільйонів активних облікових записів. Це не дивно з огляду на те, які широкі можливості платформа надає для ритейлерів по всьому світу. Крім того, безліч продавців об’єднують свої зусилля для спільного просування товарів на платформі, і при цій кооперації створюють усередині даних тригери для зв’язування своїх акаунтів. Хоча самі собою тригери […]

читати далі
Що таке DBA в LLC? Коли та як додати у власну компанію?

Що означає DBA? Під поняттям Doing Business As (DBA) мається на увазі будь-яке найменування компанії, яке відрізняється від її юридично зареєстрованої назви. Воно часто використовується підприємцями, які ведуть діяльність у кількох напрямках, але бажають обмежитися реєстрацією однієї Limited liability company (LLC).  У цьому матеріалі ми порівняємо переваги та недоліки відкриття окремої компанії та додавання імені […]

читати далі