fbpx

Працюємо з PayPal в Україні: 3 способи виведення коштів

Час читання: 5 хвилин

Ні для кого не секрет, що PayPal є панівною електронною платіжною системою у світі, а також однією з перших на ринку. Але PayPal немає в Україні. Як з цим бути та чи є можливість виводити кошти з цієї системи?

Можна довго перераховувати переваги PayPal, говорити про те, що його підтримує переважна більшість торгових майданчиків, таких як eBay (до речі, PayPal їм і належить), Amazon, Depositphotos, Etsy і далі за списком, про те, що це швидкий і надійний спосіб оплати покупок в інтернеті й для тих, хто займається бізнесом в інтернеті або фрілансом, це просто «must have».

Це все правда, і це сьогодні практично можна назвати мейнстримом для більшості користувачів, як приватних осіб, так і бізнесменів. Але з якихось причин клієнти з України не можуть отримувати платежі на свої PayPal-рахунки. Це означає, що і виводити гроші зі свого електронного рахунку українці по суті не мають права.


Як працює PayPal в розвинених країнах

Проаналізувавши сайт PayPal, ми прийшли до висновку, що влада, локальні банківські системи цивілізованих розвинених країн і PayPal зуміли домовитися, і виведення коштів в банки цих країн не складає труднощів, а, найчастіше, навіть не вимагає сплати комісій. До них відносяться країни Євросоюзу, США, Канада, Австралія, Росія і ще кілька держав.

Зазвичай користувач може вивести гроші за замовчуванням на рахунок в банку США (завжди) і в банку країни свого резидентства.

Клієнт з країни Єврозони може вивести гроші на свій рахунок в банку будь-якої з країн Єврозони + Сан-Марино і Монако.

Іноді кошти можливо вивести лише на рахунок в банку США, але України не має навіть в списку регіонів, що означає, що приймання платежів і, як наслідок, виведення коштів для українців недоступні. Це серйозна незручність для тих, хто займається eCommerce на постійній основі, але з огляду на те, що більшість клієнтів не чули про інші не менш популярні системи, такі як Skrill або Payoneer, доводиться шукати альтернативи щодо виведення грошей.

У країнах ЄС і США немає проблем з виведенням коштів з PayPal на свій рахунок в локальному банку. Україна поки відстає від цивілізованих країн і виведення коштів з PayPal перетворюється в справжні танці з бубном.



Способи виведення коштів з PayPal в Україні

В Україні можна вивести кошти з PayPal використовуючи три основні способи:

  • Через родичів за кордоном;
  • Через комерційних посередників;
  • Через платіжну систему Payoneer.

Перший спосіб підходить тільки для тих, хто має знайомих або родичів в країні, в якій можна виводити гроші, і цим людям Ви довіряєте. Прив’язуєте рахунок вашої довіреної особи до свого попередньо створеного PayPal рахунку з відповідною локалізацією, отримуєте від клієнтів гроші, виводите їх на рахунок своєї довіреної особи, а потім сподіваєтеся, що не дарма довіряли цій людині, чекаючи переклад через Western Union або аналогічну систему. 

Другий спосіб полягає в тому, що Ви звертаєтеся до посередників, якими сьогодні просто кишить інтернет. Після реєстрації або ідентифікації на таких сайтах Ви отримуєте реквізити, які будете використовувати при наданні послуг своїм клієнтам, або при торгівлі на онлайн-майданчиках.

Схема проста: у посередника є іноземні PayPal і банківські рахунки, гроші від Ваших клієнтів йдуть спочатку на PayPal рахунок посередника, потім виводяться на банківський рахунок, а потім вже на Вашу банківську картку, яку Ви вказали при реєстрації.

Зазвичай вартість таких послуг варіюється від 14% до 19% з однієї транзакції, що має перекрити витрати

В Україні є 3 способи виведення грошей з PayPal: через родичів або друзів, використовуючи комерційних посередників та Payoneer. На нашу думку, останній – найзручніший.

Третій спосіб – виведення через уже знайомий нам Payoneer. Спосіб, на нашу думку, найзручніший, і на великі суми – найекономніший, розібратися і все правильно налаштувати треба буде тільки перший раз, а потім спокійно користуватися.

Для початку потрібно всього лише отримати карту Payoneer, потім прив’язати її, як звичайну дебетову банківську карту, до PayPal, і все! Через 3-5 днів після замовлення виведення грошей вони з’являться на карті Payoneer, а як звідти виводити ми розповімо Вам в іншому нашому матеріалі.


Як отримати карту Payoneer?

Звичайно, зареєструватися можна онлайн, в нашому столітті інакше вже ніяк.

При реєстрації, крім своїх ПІБ, потрібно ввести також свою поштову адресу і дуже уважно, адже на нього Payoneer надішле Вам пластикову карту MasterCard (термін доставляння близько 2-3 тижнів), причому абсолютно безкоштовно. 

Карта буде активована після першого використання, тобто першого зняття грошей. Звертаємо увагу, що річне обслуговування карти коштує $ 29.95, і дана сума повинна бути знята під час першого використання, так що спочатку поповніть карту.


Як бізнес працює з PayPal?

Все гранично просто: реєструється компанія в ЄС (наприклад, в Естонії або на Кіпрі), відкривається рахунок в місцевому банку та оформляється обліковий запис PayPal на цю компанію, яка є резидентом ЄС і не є високоризикової для PayPal.

Під кінець хочеться сказати, що PayPal все-таки не даремно є найпоширенішою електронною платіжною системою, і на кожен товар знайдеться свій покупець. Може, варто дійсно спробувати, щоб самому сповна оцінити всі переваги та недоліки.



корисні матеріали в нашому блозі

Як зареєструвати патент на винахід у Китаї

У Китайській Народній Республіці (КНР) підбили «патентні» підсумки 2023 року, згідно з якими кількість виданих охоронних документів на винаходи в країні збільшилася на 15,4%. Таким чином, під кінець 2023-го в Китаї налічувалося 4991 млн чинних охоронних документів. Інтерес до отримання патенту на винахід у КНР зберігається як у жителів країни, так і серед іноземних громадян. […]

читати далі
Related на Amazon. Розблокування пов’язаних Seller Account

На Amazon налічується понад 310 мільйонів активних облікових записів. Це не дивно з огляду на те, які широкі можливості платформа надає для ритейлерів по всьому світу. Крім того, безліч продавців об’єднують свої зусилля для спільного просування товарів на платформі, і при цій кооперації створюють усередині даних тригери для зв’язування своїх акаунтів. Хоча самі собою тригери […]

читати далі
Що таке DBA в LLC? Коли та як додати у власну компанію?

Що означає DBA? Під поняттям Doing Business As (DBA) мається на увазі будь-яке найменування компанії, яке відрізняється від її юридично зареєстрованої назви. Воно часто використовується підприємцями, які ведуть діяльність у кількох напрямках, але бажають обмежитися реєстрацією однієї Limited liability company (LLC).  У цьому матеріалі ми порівняємо переваги та недоліки відкриття окремої компанії та додавання імені […]

читати далі