РЕЄСТРАЦІЯ КОМПАНІЇ В ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

Реєстрація компанії у Великобританії дозволить вам вийти на ринок Європи та користуватись перевагами збалансованої та зрозумілої податкової системи.

Замовляй КОНСУЛЬТАЦІЮ

розгорнути
Замовити консультацію
Процедура Реєстрація компанії в Великобританії

1. Початкова консультація

Під час зустрічі з нашим експертом визначимо потреби вашого бізнесу та необхідні послуги

2. Початок співпраці

Пошук назви майбутньої компанії, оплата послуг та підписання договору

3. Збір інформації

Отримуємо документи необхідні для реєстрації, а також інформацію щодо засновників компанії

4. Реєстрація компанії

Після отримання необхідної інформації реєстрація займає 3-5 днів. Після реєстрації ви отримуєте повний пакет корпоративних документів по компанії

5. Отримання податкового номера

Після реєстрації компанії упродовж трьох тижнів ви отримаєте UTR номер вашої компанії та відповідний лист-підтвердження

Переваги реєстрації компаній у Великобританії
  • Стабільна та передбачувана правова система, заснована на загальному праві, що забезпечує надійний захист прав інвесторів та акціонерів.
  • Стійка економіка з низьким рівнем інфляції та розвиненою інфраструктурою.
  • Доступ до широкої мережі торгових угод, що полегшують експорт та імпорт товарів та послуг.
  • Лояльне оподаткування, а саме привабливий корпоративний податок 19% та відсутність податку на репатріацію дивідендів для українських резидентів.
  • Високий рівень довіри до англійських компаній на міжнародній арені, що сприяє залученню інвестицій та клієнтів.
  • Можливість відкриття банківських рахунків у престижних міжнародних банках.
Переваги реєстрації
компаній у Великобританії із 4В
  • Безкоштовна консультація. Протягом консультації Ви зможете отримати короткі змістовні відповіді на питання пов’язані зі структурою компанії, податками, подальшим бухгалтерським супроводженням.
  • Фіксована вартість послуг. На етапі обговорення угоди Ви відразу будете знати точно, скільки коштують наші послуги. Ми не беремо додаткових доплат за свої послуги окрім раніше узгоджених.
Фіксовані строки надання послуг

Реєстрація компанії та підготовка документів відбувається в зазначені строки, інакше повернемо кошти за наші послуги

Експертиза

Наша компанія надає повний спектр послуг, що необхідні для ефективної роботи вашої компанії на іноземних ринках.

Можливість внесення авансового платежу

Ви можете розділити платіж за послугу реєстрації компанії у Великобританії на два платежі до початку та після завершення угоди

Економічна
вигода від послуги

Завдяки співпраці з нами ви можете бути впевнені в отриманні якісних послуг, зможете планувати свої доходи та витрати, ефективніше працювати із ринком.

Компанія 4B не має жодних прихованих платежів за наші послуги після того, як вам були повідомлені фінальні умови співпраці, що гарантує відсутність додаткових витрат.

Що входить в послугу?

Реєстрація компанії з обмеженою відповідальністю у Великобританії

Повний пакет корпоративних документів по компанії

Податковий номер

Безкоштовна консультація з юристом 4B

Персональний менеджер для отримання своєчасної консультації

Пакет документів, який надається після реєстрації компанії, залежить від її організаційно-правової форми: 

Для LTD:

  • Certificate of Incorporation
  • Minutes of the first Meeting of the board of Directors;
  • Memorandum and articles of assosiation
  • Share Certificate

Для LP під апостилем:

  • Certificate of registration
  • Форма LP5
  • Partnership agreement
  • Minutes of First Meeting
  • General Power of Atttorney

Без апостиля:

  • Declaration Of Trust
  • Certificate of Partnership
  • Indemnity to Partners
  • Declaration by the UBO

Замовте КОНСУЛЬТАЦІЮ зараз

Ми допоможемо вам розібратися в ряді важливих питань, пов’язаних з реєстрацією компаній в Британії, що стосуються конкретно вашої ситуації та бізнесу в цілому.

Консультація юриста 4В для реєстрації компанії у Великобританії

Якщо ви плануєте масштабувати ваш бізнес на міжнародні ринки, то радимо скористатися можливістю отримати консультацію з нашим юристом та зрозуміти яка саме юрисдикція вам підійде найбільше.

Під час консультації ми зможемо більш детально з’ясувати вашу ситуацію та запропонувати подальші кроки дій. Пісня успішної консультації, ми запропонуємо вам подальші дії щодо реєстрації та обслуговування вашої компанії.

4B – надійний партнер в захисті ваших прав на глобальних ринках і світових маркетплейсах
Замовити консультацію

Відгуки про нашу роботу

Працюємо з компанією 4b більше 4х років. Консультуємося з питань e-commerce, національного та міжнародного оподаткування, кредитування тощо. Допомагали у відкритті та подальшого супроводу компанії за кордоном. Відвідуємо багато тематичних цікавих та корисних івентів. Професіонали свого діла, привітлива та ввічлива команда, завжди на зв’язку. Раджу до співпраці.

Дуже дякую компанії 4B за швидкий зворотній звязок, після першої конференції, в якій обговорили всі деталі, компанія 4В відразу подала заявку на торгівельну марку в США.Тож, можу радити їхні послуги.

З компанією 4В працюємо з 2019 року. Звернулися до компанії із запитом побудови алгоритму виходу на ринок Німеччини через маркетплейс Амазон. Здобули високо кваліфіковану консультацію Андрія Матяша щодо всіх юридичних, податкових моментів, які супроводжували наш проект.

Особливо приємно, що після консультації співробітники компанії 4В Лідія, Вікторія, Олександр просто «за руку» супроводжували та допомагали на всіх етапах нашого проекту – реєстрація та верифікація акаунту продавця Амазон, реєстрація VAT та реєстрація торгової марки у Німеччині. Сьогодні компанія 4В якісно забезпечує податкову звітність нашої компанії у Німеччині. Ми дуже вдячні компанії 4В за професійну допомогу та просто приємну комунікацію!

Працюю з 4B 1 рік, мій партнер вже більше 3-х років. І поки що не виникало жодної ситуації, в якій вони не змогли б нам допомогти.

Дуже подобається комплексний підхід, особливо це відчувається при запуску нового бренду, коли не хочеться витрачати час на бюрократію та заповнення сотень форм. Торгова марка, LLC, облікові записи, все робиться швидко і безпроблемно.

У 2020 році нам була потрібна компанія для запуску на Kickstarter, з цього і почалося наше співробітництво з 4B. Спочатку ми зареєстрували компанію у США, потім в Естонії, щоб працювати з європейським ринком.

Сьогодні 4B підтримує адміністрування наших номерів платника податку з продажу у 10 штатах. Адміністраує ПДВ у Великій Британії та Німеччині.

Ми зареєстрували дві торгові марки та вирішуємо всі питання інтелектуальної власності разом із юристами 4B.

Ми задоволені роботою з 4B насамперед через їхнє занурення в діяльність клієнта, пошук індивідуальних рішень та постійне спілкування. В даний час з командою 4B ми можемо вирішити всі наші питання з юридичної чи бухгалтерської сторони.

Ми працюємо з командою юристів 4B вже понад 3 роки.

Коли ми розпочинали бізнес на Amazon, ми відразу звернулися до фахівців 4B для реєстрації торгової марки, а через півроку зареєстрували компанію.

Однією з переваг компанії є надання повного спектра послуг із підтримки іноземних компаній. Сюди входить підготовка та подання фінансових та податкових звітів, необхідних для виконання вимог місцевих державних органів, а також у деяких випадках для своєчасної сплати податків.

Ми також звернулися до компанії 4B за послугами зі сплати податку з продажів.

Враховуючи бажаний результат, отриманий UNIQANTIQ, ми можемо впевнено рекомендувати 4В як надійного партнера з юридичного супроводу бізнесу.

Ми оцінюємо нашу співпрацю з 4В успішною та взаємовигідною. Бажаємо Вам професійних успіхів та процвітання.

Ми повністю задоволені сервісом компанії 4В.

Вже багато років ми співпрацюємо разом і не змінюємо підрядника. Найбільше ми задоволені бухгалтерією, консультаціями з податків, та питаннями пов’язаними з реєстрацією ТМ в США і Великобританії.

Команда 4В професіонали, легкі у спілкуванні, що особливо подобається
найбільше, це те, що вони можуть вирішити БУДЬ-ЯКУ проблему. Це не складає великої для них проблеми. Тут ви не зустрінете токсичних людей!

Дуже рекомендуємо 4В для вирішення будь-яких юридичних питань для бізнесу.

Чому варто обрати саме нас?

Юридична компанія 4В на ринку 8 років, ми не “робимо все”, що свідчить про вузьку спеціалізацію та знання тонкощів конкретних ніш.

Надаємо послуги для 3 напрямків:

  • e-commerce
  • IT-компанії
  • виробники та експортери

Реєстрація компанії у Великій Британії відносно проста та прозора, що робить її привабливим вибором для іноземних інвесторів та підприємців з усього світу.

Завдяки зформованому діловому середовищу, престижі юрисдикції, членство в ЄС та доступ до його ринку реєстрація компанії в Англії може стати не просто вдалим стартом для нового бізнесу, а й потужним трампліном для подальшого процвітання на міжнародній арені.

Процес реєстрації компанії у Великій Британії

У Великобританії фірма будь-яка вимагає реєстрації і цей процес часто може здатися складним. Але при правильному підході він протікає швидко та просто.

Вибір типу організації підприємства

Перший крок до реєстрації компаній у Великій Британії – це вибір відповідної правової форми. Найбільш поширеними варіантами є:

  • Limited (Ltd).
  • PLC.
  • LLP.
  • SLP.

У цілому вибір типу залежить від виду діяльності, кількості власників, ваших планів залучення статутного капіталу і структури управління.

Адаптація бізнес-плану під реалії Англії

У разі переміщення існуючого бізнесу до Великобританії, а не при купівлі готового, важливо ретельно проаналізувати специфіку ведення підприємницької діяльності в цій країні. Те, що успішно працює в Україні, може виявитися неефективним в Англії.

Щоб цього уникнути, проведіть маркетингові дослідження для розуміння потреб та переваг британських споживачів, а також забезпечте відповідність правовим нормам:

  • Призначте директора-резидента.
  • Визначте структуру власності.
  • Складіть фінансовий план з урахуванням податкових особливостей.

Підготовка документів

На цьому етапі потрібно зібрати відомості про всіх засновників, директорів та бенефіціарів компанії. Після цього зайнятися розробкою Меморандуму (Memorandum of Association) та Статуту компанії (Articles of Association). У них мають бути відображені цілі, структура, правила управління.

Вибір унікальної назви та юридичної бізнес адреси

При реєстрації фірми у Великій Британії необхідно надати щонайменше 3 варіанти назви. Це пов’язано з тим, щоб вибрана вами назва не співпадала з назвами вже зареєстрованих компаній.

Також кожна компанія повинна мати свою юридичну адресу для отримання кореспонденції. Можна використовувати адресу фізичного або віртуального офісу.

Реєстрація компанії у Companies House

Реєстрація компанії у Companies House – фінальний крок на шляху до легалізації вашого бізнесу у Великій Британії.

Подати заявку можна онлайн на сайті Companies House або надіслати заповнені форми поштою. Коли заявка буде у статусі «прийнятої», необхідно сплатити державний реєстраційний збір.

Типи організації компанії у Великій Британії

У Великобританії існує чотири основних типи компаній:

  1. Limited, Ltd – компанія з обмеженою відповідальністю.
  2. PLC – акціонерна компанія відкритого типу.
  3. LLP – партнерство з обмеженою відповідальністю
  4. SLP – шотландське партнерство з обмеженою відповідальністю.

Вибір правильної структури бізнесу має вирішальне значення його успіху. Саме тому дуже важливо вивчити всі варіанти, перш ніж приймати рішення.

Limited (Ltd)

Це поширена форма бізнесу у Великій Британії, що має наступні характеристики:

  • Відповідальність власників обмежена їхніми вкладами у компанію.
  • Простота реєстрації фірм в Англії та ведення звітності.
  • Одна людина може бути одночасно власником та директором.

Така компанія може функціонувати у двох формах.

1. Обмежена акціями Для розподілу прибутку як дивідендів.
2. Обмежена гарантією Для некомерційних цілей без дивідендів.

Limited підходить для більшості малих та середніх підприємств, а також стартапів.

PLC

Це компанія Великобританії, що пройшла реєстрацію та чиї акції можуть вільно продаватися на біржі. Це дозволяє залучати капітал від широкого кола інвесторів. До відмінних параметрів можемо віднести:

  • Можливість перебування у власності фізичних осіб – на 100%.
  • Суворі вимоги до структури, оскільки потрібна наявність 2 акціонерів, 2 директорів, кваліфікованого секретаря.
  • Відповідальність обмежена вартістю акцій.

PLC свідходить для великих компаній з амбіціями стрімкого масштабування та, можливо, навіть відкриття філій по країні.

LLP

Це бізнес-структура, де партнери несуть обмежену відповідальність та сплачують податок зі своїх доходів, а не з прибутку підприємства. Особливостями LLP є:

  • Партнерська солідарна відповідальність обмежена сумою, внесеною при реєстрації компаній в Англії.
  • Оподаткування для резидентів діє у країні проживання, якщо бізнес не ведеться у Великій Британії.
  • Наявність 2+ партнерів, якими можуть бути як фізособа, так і юрособа.

LLP підходить для малого та середнього бізнесу, володіння нерухомістю, а також для надання професійних послуг (юридичних, бухгалтерських).

SLP

Це форма бізнесу, яка має переваги як товариства, так і товариства з обмеженою відповідальністю. Часто називається аналогом LLP, але із реєстрацією в Шотландії. Серед її ключових відмінностей варто назвати:

  • Відсутність щорічної звітності за умови, що бізнес не ведеться в Шотландії.
  • Особливі вимоги до партнерів, яких має бути двоє:
  1. Партнер з обмеженою відповідальністю за вкладом у капітал, який не бере участі в управлінні.
  2. Партнер з необмеженою відповідальністю, який керує бізнесом.
  • Проходження всіх етапів реєстрації компанії не в Англії, а столиці Шотландії – Единбурзі.

SLP особливо підходить для бізнесу з міжнародними партнерами, оскільки немає вимог до їхнього резидентства.

Що потрібно знати під час відкриття компанії в Англії

Безліч досвідчених підприємців та новачків у бізнесі замислюються над реєстрацією компаній у Великій Британії. І на це є кілька причин.

  • Широкий вибір між типами компаній: Limited, PLC, LLP, SLP.
  • Можливість зареєструвати компанію лише за кілька днів.
  • Функція віддаленої реєстрації без необхідності особистої присутності.
  • Посада директора або акціонера може бути зайнята нерезидентом Англії.
  • Полегшене масштабування бізнесу в межах Англії, Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії.
  • Шанс скористатися послугою «номінального директора», щоби не виступати публічною особою компанії.

Подумайте про реєстрацію фірми в Англії, якщо зацікавлені в описаних привілеях та отриманні посвідки на проживання в країні.

Загальні вимоги до компаній у Великій Британії

Незважаючи на різноманітність типів організації підприємств, всі вони повинні дотримуватися низки загальних вимог. Цей список містить наступне:

  1. Підтримка в актуальному стані установчих документів та бухгалтерської звітності.
  2. Своєчасна сплата податків:
  • Корпоративного податку з усього прибутку.
  • Податку на додану вартість (ПДВ) для компаній з річним оборотом понад £85000.
  • Прибуткового податку та внесків на соціальне забезпечення.
  1. Щорічне повідомлення Реєстраційної палати про проведення загальних зборів, зміну адреси або керівника.

Дотримання вимог допоможе уникнути проблем із законом та штрафів, і таким чином забезпечить успішне ведення підприємницької діяльності в Англії.

Типи звітності фірми в Англії

Ведення бізнесу у Великій Британії пов’язане з низкою вимог до звітності. Вони можуть здатися складними, але знання їхньої суті та термінів здачі має вирішальне значення для успіху вашого бізнесу.

Тип звітності

Зміст

Штраф за прострочення

Conformation Statement (Щорічна заява) Відомості про власників, директорів, діяльність фірми Ні, але може призвести до ліквідації
Annual Accounts (Річна фінансова звітність) Бухгалтерські документи, баланс, звіт про прибутки та збитки £100 за перше прострочення
Corporation Tax Return (Декларація з податку на прибуток) Форма СТ600, копія річної фінансової звітності Податок на прибуток + пені
VAT Return (Звіт з ПДВ) Звіт про податок на додану вартість £150 за запізнення на 1 місяць, далі сума збільшується

Якщо в країні функціонує кілька філій, необхідно відстежувати своєчасне подання звітності кожної з них.

FAQ Реєстрація компанії у Великій Британії

Як відкрити компанію у Великій Британії?

Відкрити компанію в Англії можна онлайн, обравши тип компанії, надавши інформацію про директорів та акціонерів, бізнес-план, зареєструвавши адресу та відкривши рахунок у банку.

Як відкрити компанію в Англії віддалено?

Для віддаленої реєстрації зверніться до Companies House, державний реєстр юридичних осіб і дотримуйтесь інструкцій.

Які типи звітності мають надавати підприємства у Великобританії?

В Англії компанії зобов’язані подавати щорічну заяву про функціонування фірми, річну фінансову звітність, декларацію з податку на прибуток та звіт із ПДВ.

Які документи необхідні для реєстрації компанії?

Для реєстрації компанії у Великій Британії необхідний закордонний паспорт та документ, що підтверджує вашу адресу (внутрішній паспорт з пропискою або банківська виписка з адресою).

Як терміни реєстрації фірми у Великій Британії?

Реєстрація компанії у Великобританії онлайн і поштою займає до 7 робочих днів, а отримання податкового номера – за 10.